שאל את חברו האם היום כך וכך, האם ממשיך לספור בברכה?

שאלה:

ערב טוב.
1. אם באחד מימי הספירה שאלתי אם היום סופרים (ואמרתי) את המספר המדויק של אותו יום, נחשב שספרתי ולא היה צריך לברך?

2. אם אמרתי ספירה של יום אחר (כחלק מסיפור מאורע) לא כדרך ספירה וללא כוונה האם מעכב ברכה על הספירה האמיתית של אותו יום?

3. כל עוד לא קוטעים את רצף הספירה עצמה, האם אפשר לחזור לברך גם אם מסיבה הלכתית דילגתי על יום?

תשובה:

שלום וברכה

1. כיון שאמרת את זה באופן של שאלה וספק, זה לא נחשב ספירה ואתה יכול לספור בברכה.

2. ודאי שאין בעיה, הרי זו לא הספירה הנכונה.

3. לא הבנתי את כוונתך, אם דילגת יום אז קטעת את הרצף… אמנם אם ספרת ביום בלא ברכה אתה יכול בלילה שוב להמשיך בברכה כמבואר בשולחן ערוך תפט.

מקורות:

1. ראה כף החיים תפט סא, דעת תורה למהרש"ם שם וכן דעת עוד אחרונים.