פדיון כפרות באתר דין לחץ כאן

טלפון שמשתמשים בו לדברי קדושה

שאלה:

למשל כזו שיש בה תהילים או כל דבר קודש אחר. וראיתי בתשובה שזה בתנאי שהם סגורים.

כאן השאלה מחולקת ל3 חלקים.

1. אם הטלפון בלי כיסוי בכלל, וחשוף לשירותים, האם יהיה מותר אחר כך להפעיל את האפליקציות האלה.?

2. אם הוא רק בנרתיק המקורי שלו שאינו אטום הרמטית, האם זה נחשב כיסוי.? או שחייב להיות אטום הרמטית?

3. אם יש הידור או חובה שיהיה מכוסה ב2 כיסויים, האם שניהם חייבים להיות הרמטיים, או שמספיק שיהיה בנרתיק המקורי שלו שאינו אטום הרמטית ושיהיה בתוך כיסוי נוסף שיהיה הרמטי.?

נוסף בזה שאלה אחרת שדומה לשאלה הזאת.

נניח שמכשיר טלפון שרואים בהם דברי קדושה, או טלוויזיה שאנשים צופים בערוץ הידברות שרואים בהם דברי קדושה, אז באותה הטלוויזיה או הטלפון נניח צפו בחדשות או כל תוכנית אחרת שבה במקרה הייתה תמונה של שירותים או כל דבר אחר טמא בסגנון הזה. האם יהיה אחר כך מותר לראות באותו המכשיר את דברי הקדושה שבטלפון או שבטלוויזיה.?

תשובה:

שלום וברכה

בטלפון עצמו אין קדושה, ואפשר להכנס איתו לשירותים וגם לא משנה אלו תמונות מאוחסנות בזכרון שלו. אבל אין לפתוח על המסך דברי קדושה כאשר נמצאים בשירותים. שם של אפליקציה אינה קודש, אני מתכוין שלא לפתוח תהילים או סידור וכדומה.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. אם כבר עלתה במקרה תמונה נניח בטלוויזיה או בטלפון של שירותים, שזה משהו שיכול לקרות למשל בחדשות. האם אותו מכשיר נאסר להבא בהעלאת דברי קודש.?

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל