קטן ששכח לספור יום אחד

שאלה:

שלום לכבוד הרב וקיץ בריא
הבן שלי כמעט בר מצוה
שכח יום אחד לספור
האם כיון שסופר מדין חינוך יכול להמשיך לספור בברכה או שהחינוך הוא גם לדעת שלא סופרים בברכה אם שוכחים יום אחד?
יישר כח

תשובה:

ודאי אין לו לספור בברכה, מצות החינוך היא לחנכו לקיים את המצוה כדינה, ודינו באופן זה ששומע ברכה מאחר. רק לחדד לו, שאין הכוונה שבעצם הפסיד את המצוה, אלא העיקר להלכה שחיוב כל יום הוא בפני עצמו, רק לענין חשש ברכה לבטלה אנו חוששים לסוברים שכל הימים יחד מצוה אחת היא, ולכן יקפיד לקיימה בשמחה ובדקדקנות כבתחילה.

קיץ בריא ורוב נחת.