סביבה ממוחשבת ודיגיטאלית בחול המועד

שאלה:

האם ישנו איסור בחוה"מ להוריד קבצים למחשב בזמן גלישה באינטרנט (אינטרנט מסונן באתרים עם תכנים ראויים ותורניים) — כמו קובצי P.D.F בנושאי הלכה, ונושאים מסחריים הנוגעים לתשמישי קדושה?
ואם לא הייתה לי כוונה כלל לעיין בהם דווקא במועד — האם בכהאי גוונא ישנו איסור ?
ובמידה שיש שמץ איסור בדבר , האם הוא ניתן "לתיקון" ע"י עיון בהם לאחר מעשה , כך שסוף סוף הייתה לי מהם הנאה במועד —
או שהולכים אחרי המחשבה הראשונה כעין מלאכות שבת (מלאכת מחשבת)?

הגלישה , בעיקר בהקשרים דתיים , מצילה אותי מדכדוך ועוזרת לי ללמוד .

שאלה נוספת , אם צירפתי מישהו לרשימת אנשי קשר בטלפון — אע"פ שעשיתי זאת באופן כמעט "אוטומטי" ולא הייתה לי כוונה כלשהי להיות איתו בקשר במועד — האם עשיתי בכך איסור כלשהו ?

אני מאוד אשמח להרחבות , כי העניינים הללו כלל לא מחוורים לי בעידן המדיה הדיגיטאלית והמחשוב .
לא פחות אעריך מספר מראי מקומות וספרים לעיון .

אסרו חג שמח וכט"ס

תשובה:

אין איסור בכל הענין הזה. עיקר ההקפדה היא רק שלא להדפיס במדפסת.

חיים שמחים ומאושרים ללא דכדוך! אשריך בעולם הזה וטוב לך בעולם הבא, אין אהוב וחביב ממך לפני בורא עולם!

מקורות:

ראה כאן בהרחבה.

הצטרף לדיון

תגובה 1