גזירת ציפורניים בערב שבת/ספירת העומר

שאלה:

בס"ד
שלום רב
1. עד איזו שעה מותר לגזור ציפורניים ולגלח שיער הגוף לאישה ביום שישי ? האם עד זמן מסויים או בכל זמן עד רגע הדלקת נרות שבת?
2. בימי ספירת העומר נשים גוזרות ציפורניים ומגלחות שיער הגוף והפנים ?
3. בימי ספירת העומר מותר לכתחילה לאכול בכל יום חול בשר/עוף?
4. אילו איסורים יש בימי ספירת העומר חוץ משמיעת מוזיקה?
5. אישה שלא סופרת את ספירת העומר בכל יום משום ששוכחת, בימים שזוכרת צריכה לספור?
ואומרת ישר "היום יום כך וכך בעומר…" ולא אומרת לפני זה ברכה אפילו ללא שם ומלכות?
תודה רבה, שבת שלום!

תשובה:

שלום וברכה

1. מותר עד הדלקת נרות, כמובן כדאי להקדים ולהיות מוכנים לשבת.

2. מותר.

3. מותר.

4. תספורת, נישואין, יש שנמנעים מבגד חדש חשוב שמברכים עליו שהחיינו.

5. ודאי יש לספור ויש לעשות תזכורת בטלפון או על המקרר, ולספור כל יום ללא ברכה.