חיתוך סיגרים בחג

שאלה:

שלום כבוד הרב אני מעשן סיגרים ורציתי לדעת האם מותר בחג כדי לעשן אותם לחתוך עם סוג של סכין מיוחד (קוצץ סיגרים) את סוף הסיגר כדי שיהיה ניתן לעשן אותו

תשובה:

מן הסתם זה אסור משום מתקן כלי.

ואני מוכרח לציין שכיום דעת רוב ככל הפסוקים שהעישון אסור ביום טוב לחלוטין, כיון שבזמנינו שכבר הציבור מודע לסכנה ורוב הציבור נמנעים מלעשן, זה לא נחשב מלאכה בדבר השווה לכל נפש, וכשם שאסרו רחיצה בחמין כך וכל שכן אסור לעשן.