העלאת כלי הפסח למחסן בערב שביעי של פסח

שאלה:

שלום וברכה

מי שנוסע להתארח בשביעי של פסח אצל אחרים.
האם יכול לכתחילה להעלות את הכלים של פסח לארון מחר בערב שביעי של פסח במקום להתעסק עם זה במוצאי החג?
במידה וכן, האם זה נכון גם לגבי לנקות את חלקי הגז כמו חצובות ומבערים, ולהוציא את נייר הכסף שעוטף את השיש וכדו'?

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

כיון שאינו מוציא את הכלים לרשות הרבים והכל באותה חצר – מותר [אבל לכאורה אינו כבוד המועד כל כך, שמגרש אותו…]. אמנם ראיתי מובא מהגרש"ז אויערבך שהורה להחמיר בכך לכתחילה, וכן אסרו זאת הגרי"ש אלישיב והגר"ש וואזנר משום טירחה, אף שיש שהקלו בזה וכך ראיתי בשם הגר"ע אוירבך.

לטרוח הרבה בניקוי חצובות וכו' שהיא כבר מלאכה שיש בה טורח, ודאי אסור.

מקורות:

שולחן ערוך אורח חיים הלכות חול המועד סימן תקלה סעיף א:

אין מפנין מחצר לחצר, אפילו מכעורה לנאה, ולא לפנות דירתו ולא לפנות כליו שאינם לצורך המועד, הגה: כ"ש שאסור להסיע ממונו מעיר לעיר (מרדכי פרק מי שהפך); אבל מפנה הוא מבית לבית באותה חצר; ואם אין הבתים פתוחים לחצר אלא למבוי, יש אומרים שמבית לבית הסמוך לו, מותר. הגה: ואם מתיירא מחמת גניבה בחצר שדר שם, מותר אפילו מחצר לחצר המשתמר; ואפילו מעיר לעיר, בדבר האבד, שרי (הגהות אשירי ומרדכי). וראה ס' מעדני אשר חול המועד סי' סט שהביא דברי גדולי הפוסקים הנ"ל ותמה על דבריהם מכח הלכה זו, ומכל מקום כיון שראינו שמנעו זאת, אין להקל בדבר.