בשר שנתעלם מן העין

שאלה:

שלום רב
הנחתי אוכל בתוך שקית אטומה במטבח בעבודה, ובאותו רגע היה שם שומר שאני די מסוכסכת איתו.
עזבתי את האוכל במטבח וחששתי שמא האוכל לא בהשגחה שם,
בדקתי את ההלכה באינטרנט וכתוב שאם יש לי דרך להבטיח שלא יגעו לי באוכל שם – מותר להניח את האוכל.
קראתי זאת לצערי לאחר המעשה ועוד יש לי חשש מהאדם שאני מסוכסכת איתו למרות שלא נראה לי שיש לו את האומץ לעשות זאת
בכל אופן אין לי דרך להבטיח שלא יגעו לי
האם עלי לזרוק אצ האוכל ?
או שאוכל לאכול ממנו אם אני בודקת היטב שאין בו כלום?
אשמח למענה תודה רבה .

תשובה:

שלום וברכה

אין צורך לזרוק, גם בהנחה שמדובר בגוי, כיון שיהודים כל הזמן נכנסים ויוצאים שם אין חשש שהוא יחליף את המאכל, כמו כן אני כמעט משוכנע שמדובר באוכל שאת יודעת לזהות שהוא שלך, ולכן אין חשש.

חג שמח

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. סליחה לא ציינתי שהחשש שלי מחמץ ומדובר בימות הפסח
    ובגלל זה שאלתי את השאלה שלא ישים חמץ או יחליף בחמץ באוכל בצורה מוסתרת
    האם התשובה היא אותה תשובה שלכם? תודה רבה