בגדים בחול המועד

שאלה:

שלום ,
האם אסור ללבוש בגדים של יום חול בחול המועד? כשאני בבית לבד פחות נוח לי להיות עם בגדים חגיגיים.
תודה.

תשובה:

בבית כשאתה לבדך תוכל ללבוש בגדים שנוחים לך, וכשיוצאים החוצה לבית הכנסת או להיות עם חברים, יש ללבוש בגד חגיגי.

חג שמח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. במחילה מהשואל הנכבד ומכבוד הרב המשיב. מאי נפק”מ איפה נמצאים? הרי דין כבוד הרגל לא קשור להאם אנשים רואים? גם אדם שנמצא לבדו במדבר חייב בכבוד הרגל! ספציפית לגבי בגדים נפסק בהלכות שבת שאדם שנמצא לבדו במדבר עדיין חייב בגדים שבת ואם אין לו ישלשל בגדיו שיהיה ניכר כבוד השבת

  2. הרעיון אינו היכן האדם נמצא אלא מה אופי השימוש, כמו שמותר לאדם ללבוש פיג'מה כשהוא הולך לישון בליל שבת, כך מותר לאשה ללבוש חלוק בית בבית, וממילא גם אדם שמסורבל לו בגדי השבת מותר בבית ללבוש משהו קליל יותר. והכל לפי הענין.