לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

חימום מים ביום טוב לצורך רחיצה של רפואה

שאלה:

הבן שלי בן עשר עבר היום ניתוח, ההמלצה בשחרור הייתה למלא מדי יום אמבטיה מלאה במים חמימים וסבון ולשבת בתוכה במקום הניתוח חצי שעה (3 פעמים ביום למשך שבועיים)
השאלה היא מה הדין ביום טוב לגבי חימום המים? האם מותר לצורך זה להדליק את הברז על מים חמים?

תשובה:

שלום וברכה

אסור לחמם מים ביום טוב לצורך רחיצתו, לכן אסור לפתוח את ברז המים החמים ביום טוב. אבל אם תחממו מים לשתייה, ניתן לכתחילה לשים הרבה מים שיספיק גם לרחיצה הזו. כאשר המים לשתייה כבר על האש אסור להוסיף עוד מים לרחיצה.

רפואה שלמה.

מקורות:

שמירת שבת כהלכתה פרק יד סעיף ח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. 2 שאלות נוספות:
    1. גם בשבת ניתן יהיה לערבב מים קרים עם חמים מהדוד? (בכלי שני/שלישי?)
    2. יש למרוח יום יום משחה על התפרים. אפשר לתת לו למרוח כרגיל בשבת וביום טוב? (שהוא ימרח לעצמו ולא אנחנו)