לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

ביעור יין היתר מכירה

שאלה:

כבוד הרב, חבר שלי קיבל יין מתנה מהעבודה היתר מכירה. זמן הביעור קרב ובא. אם הוא לא אוחז מהיתר מכירה, אז צריך להפקיר בפני שולשה ברשות הרבים לפני ע"פ? או שמא עדיף לתת למישהו שאוחז מהיתר מכירה?

תשובה:

צריך לבער את זה ממש, כלומר לשפוך את זה על האדמה שלא בדרך בזיון, למה להכשיל מישהו אחר. ההפקר נועד כדי שניתן יהיה להמשיך לשתות, אבל אם לא רוצים לשתות יש לבער ממש.