שאלה:
שלום אשמח לבקש תשובה על מספר שאלות-
1. שמעתי שאם עובר לידך אדם שצריך לעמוד לו ואתה שקוע בספר אתה לא חייב לעמוד. העניין אמור כאשר אני מסתכל בספר ויודע שמישהו כזה עובר לידי או כאשר אני לא יודע כלל שעובר לידי?
2. אם אני שומע ברכה באמצע ברכות השחר בין אשר נתן לשכוי להנותן ליעף כוח, אני יכול להמשיך בלי לענות אמן (כגון מתי שהרב מברך בקול את ברכות השחר למנהג האשכנזים) או שאני צריך לעצור לכל אמן בין לבין? ובכלל מותר לי לעצור באמצע לדוגמא בפוקח עברים לבצע פעולה זמן מה ולחזור לאיפה שעצרתי או שצריך להתייחס לזה כאל ברכה אחת שאסור לעצור באמצע?
3. מה צריך לכוון בטבילה במקווה?
4. בסוף 18 כשכבר עשיתי עושה שלום ואני רוצה להגיד יהי רצון שיבנה וכו, ובדיוק התחילו מודים דרבנן או כל דבר שמצריך ממני לעצור ולהצטרף, אני יכול להצטרף להגיד לציבור ובסוף להגיד את היהי רצון?
4. אם אני בסוף 18 מבקש בקשות לפני היהיו לרצון אמרי פי השני ואני יודע שעוד רגע מתחילים קדושה או קדיש, ראוי שאסיים כדי להצטרף לכל הקדושה/ הקדיש או שזה בסדר שאמשיך לבקש ואענה רק לחלק?
תשובה:
1. כאשר אתה לא יודע שהוא עובר לידך, לא מוטל עליך לבדוק כל הזמן מי עובר בבית הכנסת אתה רשאי ללמוד במנוחה, אבל אם עובר ואתה יודע תעמוד.
2. יש לענות אמן, כל ברכה היא בפני עצמה.
3. להטהר. אנחנו לא מקובלים ולא בקיאים בכוונות מעבר לכך.
4. בהחלט, כך יש לעשות.
5. תאמר יהיו לרצון ותענה לקדוש וברוך, ואחר כך תמשיך.
שיתקבלו התפילות.
5. אבל אומרים לבקש בקשות לפני היהיו לרצון השני ולא לאחריו לא?
אבל קדושה עדיף… וכאן גם לא לגמרי ביטלת את הסגולה כיון שכוונתך להמשיך בבקשות ולכן גם אמרתי לענות בלי הפיוט.
לא בטוח שהובן. אני מתכוון ליהיו לרצון השני לא הראשון, כאשר אני אומר אותו ידוע לי שאני יכול להצטרף לכל הקדושה ולא לומר רק קדוש וברוך.
אז השאלה הייתה בעצם אם ראוי שאומר את היהיו לרצון השני ואצטרף לכל הקדושה או שזה בסדר שאמשיך בבקשות האישיות שלי ואומר רק קדוש וברוך?
זה בסדר לומר קדוש וברוך ואחר כך להמשיך בבקשות, כמובן יש לענות גם על הא-ל הקדוש.
מה שכבודו כתב בתגובה האחרונה נכון רק אם השואל אשכנזי.
לבני ספרד אין לענות אמן על ברכת הקל הקדוש, אם עדין לד אמר פסוק יהיו לרצון השני
השאר תגובה