הפשרת מקרר ומקפיא כחלק מהניקוי לפני תחילת חג הפסח.

שאלה:

הפשרת מקרר ומקפיא כחלק מהניקוי לפני כניסת חג הפסח.
קראתי שלגבי המקרר והמקפיא שאצלי, צריך להפסיק את עבודת המקרר והמקפיא לפחות 24 שעות, כדי שיפשיר כל הקרח ויצא ממנו.
אם לא אספיק להפשיר כך את המקרר והמקפיא, לפני תחילת חג הפסח [או אפילו לפני חצות יום י"ד בניסן?], 2 שאלות:
1] האם אסור או שדווקא כן רצוי לקיים את תהליך ההפשרה והניקוי הזה במהלך חול המועד פסח,
משום שיתכן שזה ינגיש למגע, את פירורי החמץ שאולי נדחקו בתוך?
2] האם צריך לתלות שלט על המקרר: "זהירות ממצב של תקלה במקרר ובמקפיא בימי חג הפסח, שמא יצאו מים מופשרים עם פירורי חמץ."?
תודה.

תשובה:

המקרר שלי בבית כבר נקי לפסח, אין צורך לחכות לרגע האחרון, תפשיר אותו עכשיו, תנקה כראוי, ואל תכניס בו חמץ יותר.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. שים עליו מאוורר, תוך שנייה כל הקרח נמס.
    אגב, אם מתאפשר לך כלכלית, עדיף שתקנה No Frost, זה חוסך הרבה כאבי ראש בקצת כסף ולאורך זמן זה משתלם.