ברכת הלבנה כשמקצתה מכוסה

שאלה:

שבוע טוב. התחלתי לברך את ברכת הלבנה לאחר הציבור ובנתיים מקצת מהלבנה נתכסתה, כנראה עוד לפני שהתחלתי לברך. האם זו הייתה ברכה לבטלה? כי את רוב הלבנה ראו בבירור מוחלט.

תשובה:

לכתחילה כדאי להמתין שתתגלה כולה, אבל למעשה יצאת ידי חובה, כשרק חלק מהלבנה מכוסה בעננים כתב בלקט יושר עמ' ע בשם תרומת הדשן שניתן לברך עליה, וכ"כ להלכה באשל אברהם מהדו"ת סי' תכו. כמו כן כתב בשו"ת התעוררות תשובה חלק א-ב סי' קצז, שאדם שעומד בקרן זוית והבנין מסתיר לו חלק מהלבנה או עץ מסתיר את חלקה מותר לברך כיון שחלקה גלוי לפניו.

הצטרף לדיון

תגובה 1