תביעה בבית משפט על פי היתר רב

שאלה:

תבעתי מישהו לדין תורה אצל רב, הוא משך אותי במשך שנתיים ולא הגיע לשום דיון. פניתי לדיין חשוב והוא התיר לי לתבוע אותו בבית משפט.
כעת טוען הנתבע שלהיתר זה אין כל ערך משום שלא נעשה בבית דין בפני 3 דיינים. האומנם ?

תשובה:

שלום וברכה,

אני ממש לא מבין איך הוא הצליח לגרור אותך שנתיים. אתה הייתה אמור ללכת לבית דין לבקש תביעה מבית דין, ואם הוא לא יגיע אחר ג' הזמנות אתה מקבל היתר מהב"ד לפנות לערכאות. ולמה צריך לסבול שנתיים של רדיפות.

הנושא של פנייה לערכאות נחלקו הפוסקים האם צריך ג' דיינים או רב אחד. ואם שאלת רב והרב שמע את הדברים והתיר לך, מותר לך לפנות לערכאות, ואתה לא צריך להמשיך עם הסחבת של הנתבע, ומותר לך לפעול כפי פסיקתו של הרב שפסק לך.

בהצלחה.