רביעית

שאלה:

אני מעוניין השנה לשתות בדיוק מה שצריך בפסח כדי לא לשתות יותר מדי .
א. האם מותר למדוד בחג עצמו מה זה בדיוק רביעית, או שחייבים למדוד לפני החג?
ב. מה הכי כדאי. יין אדום? או שאפשר גם מיץ ענבים מעורבב עם יין?

תשובה:

שלום וברכה

אין צורך למדוד בשבת, אני מבין שאתה אדם בריא וממילא ראוי לשתות בכל כוס 150 מ"ל שיעור חזון איש, בדרך כלל כוסות הזכוכית הן 170-180 מ"ל, כדאי לבדוק עם מזרק רפואי. יצויין, כי מדברי הרמב"ם ושאר פוסקים נראה שלכתחילה יש לשתות את כל הכוס, ולכן כדאי למצוא כוס בעלת שיעור מדוייק ולא גדולה מידי ולשתות את כולה.

לכתחילה אכן כדאי יין, אבל ניתן לערבבו עם מיץ ענבים.