בשר בחלב

שאלה:

כף סיליקון חלבית בת יומה, (נעשה בה שימוש בחלבי רותח אתמול בערב), שערבבו בה בטעות כבד רותח במחבת, מה דין הכבד, המחבת, והכף, תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

הכף ודאי נאסרה וטעונה הגעלה, לגבי הכבד, אם היה בכבד שישים כנגד מה שנתחב מהכף בתבשיל, הוא כשר לאכילה, אם אין בו פי שישים, והוא והמחבת טעונים הגעלה. במידה והכבד זה חתיכות נפרדות ולא משהו ששרוי כולו ברוטב, צריך שישים בחתיכה עצמה כנגד הכף.