לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תפלה

שאלה:

בס״ד
שלום וברכה !
בית הכנסת (אשכנזי)בחו״ל שכיוון התפלה למערב הפוך מהצד שכולם מתפללים האם מותר להתפלל שם באופן קבוע ?!
נא לציין מקורות בבקשה
בתודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

לא הבנתי את השאלה, אם מתפללים שם שמונה עשרה שלא לכיוון ירושלים אז למה להתפלל שם? זה הרי סותר הלכה מפורשת בשולחן ערוך… ולמה לא להעיר להם שהם לא מתפללים לצד הנכון? אין שם רב באיזור. תפרט יותר מה כוונתך.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בס״ד
    שלום וברכה !
    זה בית כנסת שמושכר על ידי ספרדים מאשכנזים ואי אםשר לשנות כלום בבית הכנסת זה דורש חתימות של כל אנשי הוועד וכו׳ ואגב זה גם עתיק ולא שייך לשנות שם משהוא ולכן שאלוני אם מותר להתפלל כך באופן קבוע.