תנור שלא בשימוש בפסח

שאלה:

שלום.
א. אין בכוונתנו להשתמש בפסח בתנור, האם חייב להכשיר אותו לפסח או שמספיק רק לנקות אותו מפירורים? יש צורך לשים עליו מדבקה 'חמץ'?
ב. כוסות שאין בכוונתנו להשתמש בפסח האם חייב לשים אותם בארון נפרד כמו ששמים את מאכלי החמץ שמוכרים לגוי בארון נפרד?,
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

תנקו היטב, וכדאי לכלול אותו במכירת החמץ כמו כל כלי החמץ, וכמובן לכתוב עליו חמץ או מכור לגוי.

לגבי כוסות שלא יכול להיות דבוק בהם כלום אין צורך למכור, רק כלים מורכבים יותר כמו סירים, מיקסר תנור וכיוצא בזה. אבל תסגרו באיזה ארון כדי שלא יטעו וישתמשו בפסח.