קביעת מזוזה בפתח שאין בו משקוף אלא תקרה רציפה

שאלה:

לכבוד הרב. שלום. שאלתי היא, לפתח המעבר בין הסלון למטבח לא קבעתי מזוזה, כי אין משקוף, מזוזות הפתח מגיעות עד התיקרה, האם זה בסדר? תודה. מיכאל.

תשובה:

אם אין שום שוני בתקרה, ירידה וכדומה אלא התקרה פשוט חולפת שם, אין חיוב מזוזה.

מקורות:

ראה מנחת יצחק ח"י סי' צא, תורת מרדכי יו"ד סי' קמז.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כבוד הרב. שלום. כהמשך לשאלתי, אני רוצה לעשות מדף עץ רחב במקום המשקוף, וזה אך ורק בכדי, להניח עליו חפצים מהצד של המטבח, וספרי קודש מצד הסלון (שזה נראה כהמשך למדפי הספריה).האם ע"י זה המדף יחשב כמשקוף המחייב את הפתח במזוזה? תודה רבה. שבת שלום. מיכאל.

  2. בעיקרון מה שלא נעשה לשם משקוף אלא למשהו אחר כמו לחזק את התקרה, אינו נחשב משקוף, אבל אם זה מתקבל ממש כמשקוף הייתי שם שם מזוזה ללא ברכה, אני מניח שאם זה מדף כפוך, אז גם כך זה לא יהיה משקוף, זה רחב מאוד.