ציפוי שיש ושולחן בטפט

שאלה:

שלום וברכה,
או גרים בדירה שכורה והמשכיר ביקש שלא לערות מים רותחים על השיש והכיור, האם ניתן להסתפק בכיסוי בטפט נדבק? האם יש עדיפות לp.v.c יותר עבה?
לגבי השולחן, האם אפשר להסתפק בעירוי וכיסוי מפה רגילה? בלא נייר כסף או פט כי זה אח"כ מפריע קצת לשימוש?

תשובה:

שלום וברכה

ראשית הבקשה שלו משונה ולא לגיטימית בעליל, לא קורה לשיש שום דבר ממים חמים… מכל מקום נקיון יסודי וטפט יספיקו בהחלט. סיר בלאו הכי אתם שמים על מפריד, כי אחרת זה באמת יזיק לשיש… לדעתי יש עדיפות לטפט על פני הפי וי סי, משום שהטפט לא מאפשר מעבר נוזלים תחתיו ועיקר הנושא של בליעות הוא רק במעבר נוזלים ולא במגע יבש.

מעיקר הדין מספיק על השולחן עירוי ומפה, אבל נהגו לשים גם נייר או טפט וכדאי להחמיר בזה.