מוזיקה באירוסין בספירת העומר

שאלה:

שלום הרב
האם ניתן להתארס בראש חודש אייר, והאם יש הגבלות של מוזיקה וכו בזמן זה?

תשובה:

גם בראש חודש אין להקל במוזיקה בספירת העומר.

מקורות:

לדעת פוסקים רבים, מותר לשמוע ולהשמיע מוזיקה בימי הספירה בסעודת מצווה: סעודת ברית מילה, סעודת פדיון הבן, הכנסת ספר תורה, סיום מסכת, וכדו' (שיורי כנסת הגדולה, או"ח סימן תקנא, הגהות בית יוסף, אות לג; שו"ת חיים שאל ח"א, סימן כא; ספר עקרי הד"ט, יו"ד סימן לו, אות כ"ג; ועוד). אולם, יש שהחמירו בכך (מנחת יצחק, ח"א, סימן קיא, בשם דעת קדושים).

אלא שאין להקל אלא בסעודת מצווה ממש, ולא נהגו להקל למשל בסעודת בר מצווה. כן סעודת אירוסין אינה מוגדרת כסעודת מצווה, למרות שיש באירוסין מצווה של הבאת הצדדים יחדיו בקשרי אירוסין (על-פי מגן אברהם תצג, ב, ומשנה ברורה תצג, ג).