טומאת נידה

שאלה:

שלום רב, אדם יהודי רווק/פנוי שלחץ יד לאישה יהודיה רווקה/פנויה בעלת מחזור חודשי – האם טומאת הנידה חלה על אשה פנויה/רווקה זו ואם כן האם טומאת הנידה הועברה לאדם פנוי/רווקה זה ואם כן איך אפשר לאיש זה להיפטר מטומאת הנידה?

תשובה:

שלום וברכה

אותו אדם עבר עוון של "לא תקרבו" האוסר עלינו לגעת מגע של חיבה במי שהיא ערווה, וטומאת נדה היא בודאי ערוה [ואגב כל רווקה מגיל 12 בערך היא נדה זה לא משנה מתי המחזור, כיון שאינה טובלת]. הטומאה אינה עוברת לאיש אבל זה לא הנושא, הנושא הוא העוון.

בשורות טובות.