טבילת כלים חשמליים

שאלה:

האם נדרש לטבול ואם כן אז איך טובלים בלי להזיק
טוסט לחיצה תוצרת חוץ
שנסגר ונפתח כמו ספר. והאם גודל הטוסטר משפיע על ההכרעה אם חובה לטבול
(לא טוסטר אובן ולא טוסר קפיץ)

תשובה:

באופן עקרוני יש לטבול. אם יש לזה מגשים נשלפים, נראה שיש להקל לטבול רק את המגשים הנשלפים.

במידה וזה לא נשלף, עקרונית יש לטבול, ובדרך כלל אין בעיה, טובלים וממתינים שבוע עד שיתייבש, ואם חוששים שיתקלקל יש לקלקל בו משהו משמעותי שצריך מעט מיומנות לתקן, ואת זה יתקן יהודי וכך יחשב שגמר מלאכתו על ידי ישראל.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כלי תמיד צריך להיות טבול בבת אחת. רק כלי שמטבעו הוא חלקים, כמו מיקסר שיש בו קערה ומקצפים, אפשרים להטביל כל חלק בנפרד.