הדלקת נרות שבת

שאלה:

א. אדם המתגורר בגפו (ספרדי) ומארח לשבת זוג (גם ספרדי) האם יתן לאורחת להדליק במקום הקבוע ליד שולחן האוכל, או שהוא ידליק במקום הקבוע והאורחת בחדר השינה שלהם או במטבח, וכיצד ינהגו עם הברכה?

תשובה:

אין הבדל בדרגת החיוב בין גבר לאשה, ולכן, כיון שהוא בעל הבית, ודאי הוא זכאי להדליק במקום המיועד לכך לכתחילה והם ידליקו בחדר השינה, או שהיא תשמע את הברכה ממנו ותדליק לאחריו בלי הפסק.

ברכה והצלחה