אוכל לתוכים בפסח

שאלה:

לגבי תוכים בכלובים יש להם תאי הטלה כלומר קופסאות בו הם מטילים האם צריך לחשוש שהכניסו התוכים חיטה רטובה לשם ,האם צריך לנקות אותם לפסח או למכור לגוי,ועוד שאלה יש אוכל שמתפזר מסביב לכלוב ויש בינהם זרעי חיטה והם נרטבים מהגשם האם יש בעיה בבל יראה או אחר .תודה רבה מראש

תשובה:

בהחלט לגמרי, אם יש שם דגן רטוב יש לנקות היטב ולרכוש להם מזון כשר לפסח.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. פסח קרב ובא אבל אין לי מה להביא לתוכי שלי אין לי אוכל כשר בשבילו ואין בעיר שלי או משהו קרוב מה אעשה [כי האוכל שלו לא כשר לפסח]