לתרומות לחץ כאן

זמן תפילת שחרית בשבת

שאלה:

בשבת כתוב בהלכה שיש לאחר את זמן תפילת שחרית. בקהילה אצלנו (שכונה חדשה אין מנהג קודם, אין רב עדיין) דנים עכשיו שיש שעון קיץ מה לעשות. קודם תפילת שחרית בשבת התחילה ב7:50 ברכות השחר ומזמור שיר ב8:00 יש כאלו שרוצים לאחר את זמ התפילה בשעה ל9:00 (זמן ק"ש גר"א נספיק) יש מי כאלו שאף רוצים לאחר ל9:30 ואומרים שיגידו ק"ש בבית ויש מי שאומרים להזיז ל 8:30 ויש שאומרים להשאיר כמו בחורף, שגם זה איחור בפני עצמו. כל כת וטעמה עימה – הגעת יותר אנשים, הגעת יותר אנשים בזמן, תפילה בכוונה, שלא להשאיר יום ארוך מדי, שהילדים יגיעו לתפילה וכו'.
השאלה מה נכון לעשות (בשים לב כאמור לעניין איחור התפילה בשבת ולכך שאין תפילת ותיקין או תפילה מוקדמת ב6:00 או בסמוך כפי שנהוג במקומות אחרים, אלא תפילה אחת בלבד)?

תשובה:

שלום וברכה

פשוט וברור שמה שאמרו לאחר מעט את תפילת שחרית זה לא על חשבון הלכה, כך שלקרוא קריאת שמע בברכותיה בזמן קריאת שמע זה מינימום שעליו אין לוותר כלל. וזה חייב ללוות אתכם תמיד בכל השנה. לגבי השאלה כאשר יש מנין אחד אם לעשות לפי זמן קריאת שמע של מגן אברהם או של הגר"א, זה באמת תלוי בהחלטת המתפללים ולפי דעת הרוב או ציבור התלמידי חכמים שביניכם, ואם מחליטים על זמן הגר"א, תזכרו לקרוא קריאת שמע לפני כן בזמן המגן אברהם על תנאי.

ברכה והצלחה ויישוב טוב.

רבני בית הוראה
רבני בית הוראה

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל