תורה וחסד

שאלה:

הרב אלישיב אמר 'שמי שלא עוסק בחסד עולם התורה שלו שבור ואינו שלם'
האם אדם שלומד הלכה, ומסכם נושאים, כמו הלכות החג, או שבת, או ברכות וכדו'. ועורך את זה לקונטרסים, בצורה יפה וברורה ומאירת עיניים, ומתרים אחרים, ודואג לחלקה במקומות שהציבור זקוק ולומד מזה, חילונים מסורתים וחרדים.
האם זה גם סוג של חסד?
אשמח לשמוע דעתו של הרב

תשובה:

אם אכן זקוקים לזה אני משוכנע שזה חסד. אבל תמיד יש לזכור גם שהחסד הכי חשוב הוא בבית, עם האשה והילדים וההורים והאחים… כל זה חשוב מאוד ויעשה לנו את העולם הרבה יותר טוב ונעים.

שנזכה לכל הטוב.