סעודה לפני מנחה קטנה

שאלה:

שלום,
האם מותר לי לאכול פת לפני תפילת מנחה , לדוגמא היום אכלתי כריך כרבע שעה – עשרים דקות לפני שיצאתי להתפלל מנחה ( מנין בקהילה שהתחיל כעשרים דק לפני שקיעה) , כמובן שאני ערני לזמן
תודה

תשובה:

שלום וברכה

זה שאתה עירני לזמן לא מספיק, צריך להעמיד מישהו שישמור ויזכיר לך מנחה, שכן לאחר שכתב השולחן ערוך שאסור לאכול אפילו סעודה קטנה לפני מנחה, הוסיף הרמ"א סימן רלב סעיף ב:

ויש חולקים וסבירא להו דסעודה קטנה מותר, ואינו אסור רק בסעודת נשואין או מילה (טור בשם ר"ת); וי"א דאפילו סעודה גדולה סמוך למנחה גדולה שרי (בעל המאור והג"מ פ"ק דשבת); וי"א דסעודה קטנה אפי' סמוך למנחה קטנה שרי (טור בשם ר"י); ונהגו להקל כשתי הסברות, דהיינו בסעודה גדולה סמוך למנחה גדולה, ובסעודה קטנה סמוך למנחה קטנה; ואפשר הטעם משום דעכשיו קורין לבית הכנסת, לא חיישינן דלמא יפשע ולא יתפלל (אגודה פ"ק דשבת), (וע"ל סי' פ"ט); מיהו בסעודה גדולה יש להחמיר אפילו סמוך למנחה גדולה, ואפילו אם התחיל קודם לכן, כשמגיע מנחה קטנה והשעה עוברת, צריך לקום ולהתפלל (טור וב"י בשם הפוסקים).