מכירת חמץ לפטור מבדיקה

שאלה:

אני רוצה לעשות מכירת חמץ לכל חמץ שלי שנמצא בביתי או בישיבה בה אני לומד , ואני לא רוצה לבדוק ולשרוף את החמץ הזה , האם זה בסדר במכירת החמץ באתר, או דווקא חמץ שאיני יכול לבדוק ?

תשובה:

שלום וברכה

כדי שמכירת החמץ תועיל לפטור מבדיקה, יש לעשות מכירת יום י"ג ניסן ולא מכירת יום י"ד בניסן, שבזה יש מחלוקת אם היא מועילה לפטור מחיוב הבדיקה שזמנה קודם לה, ראה משנה ברורה בסוף סימן תלו.

כמו כן, חשוב לציין, כי המכירה ניתן לסמוך עליה רק לגבי מקומות שאתה סוגר או לא נמצא שם בחג, אבל מקומות שאתה נמצא בהם כמו דירתך במקומות שאינם סגורים ומסומנים אינה מועילה, כיון שיש חובה לעשות מחיצה בפני חמצו של גוי.