דעתו על בעל הבית – ברכת הנהנין

שאלה:

אכלתי בורקס לפני שעתיים פחות מכשיעור ולא ברכתי לאחריו, ועכשיו הגישו לפני בישיבה אורז (דעתי על בעה"ב), האם אני צריך לברך שוב מזונות?

תשובה:

שלום וברכה

ודאי יש לברך, זה לא נקרא דעתו על בעל הבית. הסברא הזו קיימת כאשר עוסקים באכילה, אבל אתה לא יודע מה יתנו לאכול ומתי גומרים, בזה אומרים שדעתך על בעל הבית ואין היסח הדעת, אבל אם אכלת לפני שעתיים וכבר הלכת ללמוד וכדומה, ודאי עכשיו זו אכילה חדשה שמחייבת ברכה.

אגב, בורקס אחד זה כבר על המחייה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא היתה כוונתי שיברך עכשיו, אלא שאמר שלא אכל כשיעור ואני מניח שזה לא מדוייק. אז להבא יש לדעת שכזית זה לא הרבה.