בעלי לא מסדר אחריו את הבלגן…

שאלה:

בס"ד

בעלי כל הזמן עוזר לאחרים (בין אם זה לבנות דברים בבית שלהם, לשפץ, לתקן מחשבים / לתקן טלפונים ניידים וכו' וכו'),

הבעיה שתמיד שהוא מסיים – הוא משאיר את כל הציוד שלו ברצפה בסלון / על השידה, ולא מסדר במגירות.
לפעמים כל הבלאגן הזה נשאר עד יום שישי (מתחילת השבוע). ורק לקראת שבת הוא מסדר.
יש לציין שיש לנו דירה קטנה (40 מ"ר) וזה מאוד מפריע לי.
השבוע לדוגמה הוא עזר למישהו ביום ראשון (בנה לו מתקן ייבוש כביסה מחוץ לחלון) וכל הציוד עד עכשיו נמצא בסלון גלוי לעין כל.

הייתי מסדרת את זה לבד אבל הוא לא רוצה שאגע לו בדברים.

הוא כל הזמן אומר לי שיסדר את זה, והוא לא מסדר… הוא מעדיף לשמוע הרצאות במחשב, או לעשות דברים אחרים. והבלאגן נשאר תמיד הרבה זמן, עד שהוא מואיל בטובו לסדר.

אני רוצה שכבר באותו יום בעלי יסדר הכל במקום, אם לא באותו רגע.
אני מרגישה שכל פעם כשהוא עוזר לחברים שלו אני יוצאת נפסדת.
ונראה לי שיוצא שכרו בהפסדו, כי הוא עוזר להם ומתסכל אותי..

אני צודקת? מה להגיד לו?

תשובה:

שלום וברכה

אני הייתי הולך במקומך היום למכולת וקונה שני טילונים בטעם קרמל, ומודיע לו שיש שיחה חשובה הערב בגינה הציבורית בשעה 22:00. מגיעים לשם עם הטילונים, ותוך כדי שנהנים יחד את מסבירה לו שיש לך בקשה מאוד חשובה אליו, שמציקה לך ברמה שקשה לו לדמיין, כי הוא כנראה בנוי אחרת. ואז תסבירי לו את הדברים בלי ויכוח ובלי הטלת אשמה והטחות דברים לא נעימים. פשוט להסביר שיש כאן אשה בבית שמפריע לה, וחייבים לסדר את זה.

הדרך הנכונה היא שהוא יבין ויעשה זאת באופן קבוע מיד.

אם זה לא הולך, תגידי לו שאת סידרת משום שאת לא מסוגלת לחיות כך, עד שהוא יתרגל.

בהצלחה רבה מאוד.

אין תחליף לשיחה נעימה מתוך הלב.