נגר טעה במידות הארון

שאלה:

נגר קיבל עבודה לבנות שלחן מסוג שאי אפשר לקנות בשוק, במידות מסויימות ביותר, וסוג עץ מסויים וכו', הלקוח הזמין רוחב של כך וכך ס"מ+כמה מ"מ בודדים, הנגר בנה והוביל לבית המזמין, טעה ולא דייק ברוחב (עשה את מס' הס"מ שדובר, אך שכח למדוד ולהוסיף את המ"מ).
הלקוח לא מוכן לקבל, כי לא נעשה כפי שרצה בדיוק מלא.
האם זה מצדיק באמת יתבטל המקח?

תשובה:

שלום וברכה,

בכל טענת מום המבטל את המקח צריך שיהיה מום שנהוג בגינו לבטל את המקח. במקרה שלכם לא ברור אם אנשים רגילים היו מוותרים, מסתבר שעל כמה מילימטרים מוחלים על כך, וא"כ הלקוח לא יכול לבטל את המקח על טענה של שינוי מזערי.

אם אכן מדובר שטענה סבירה שאדם מן השורה היה מבטל, יכול הלקוח לבטל. אבל נראה שהמציאות הוא כמו שכתבנו בתחילה.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע סימן רלב סעיף ו.