שיעור "כזית"

שאלה:

נכון שיש אלו שאומרים שצריך ללכת לפי משקל.
ויש את אלו שאומרים שצריך ללכת לפי הנפח.
רציתי לדעת כמה זה משקל "כזית" במדויק גם להלכה ספרדים ואשכנזים.
להלכה למעשה:
שאני מכין את ה"כזתות" במשקל לפני החג, כמה אני צריך שיהיה רשום לי על המשקל? וככה אני יודע שעשיתי הכי טוב.
מכיוון שיהיו בחג משני העדות
תודה רבה מראש

תשובה:

שלום וברכה

אין הלכה כזו לשום שיטה שהקובע הוא המשקל, אלא שכיון שיש קושי לחשב את הנפח, נהו הרבה מקהילות הספרדים למדוד במשקל, מתוך הנחה שהמשקל של הכזית מצה דומה למידת הנפח. לפי זה כזית לשיעור הקטן של רבי חיים נאה שנהגו בו ספרדים הוא 29 גרם. שיעור חזון איש חמישים גרם.