שינוי בתפילת לחש

שאלה:

האם מותר לשנות נוסח התפילה בלחש ולומר הסר ממני "צרה" יגון ואנחה במקום יגון ואנחה

תשובה:

שלום וברכה

מעיקר הדין מותר להוסיף בקשות שהן מענין הברכה בתוך נוסח הברכה, אבל נראה לי שעם ישראל נוהג להמנע מכך, וכל בקשה נוספת מוסיפים בשמע קולנו או לפני יהיו לרצון האחרון, משום שנוסח התפילה בא לנו מאנשי כנסת הגדולה ויש בו סודות וצירופי אותיות ומי יבוא בסוד ה' ליראיו.