כשרות מוצרים לפסח שבכל השנה הם בד"ץ עדה חרדית

שאלה:

שלום וברכה לכבוד הרבנים,
רצינו לשאול לגבי כמה מוצרים לגבי כשרותם לפסח,
אנחנו ספרדים ואין לנו בעיה של קטניות האם באופן כללי מותר לנו להקל לילדים בכל מיני החטיפים שהם עדה חרדית כל השנה ובפסח זה בית יוסף או חתם סופר האם ניתן לתת לילדים או שזה תלוי מוצר?
במידה וזה תלוי מוצר מה בנוגע לבמבה צ'יפס קידס ,קורנפלקס ופירכיות אורז ? והאם יש משהו מהמוצרים הנ"ל שאפשרי גם לנו?

תשובה:

שלום וברכה

אינני מומחה כשרות ולא אוכל להשיב, וגם מומחה כשרות לא באמת יודע מה קורה בגוף כשרות אחר, אני רק יכול לומר לך את ההסבר הכללי לענין: הבד"ץ של העדה החרדית לא נותן כשרות לפסח על הרבה מאוד מוצרים שכל השנה בהשגחתו, לאו דןקא בגלל קטניות, אלא מסיבה אחרת – כל מוצר מורכב מהרבה מאוד רכיבים של טעם וריח ומייצבים וכו' וכו', בכל השנה הרבה מהם לא בהשגחה צמודה אלא סומכים על ידיעת אופן עשייתם וכו', לגבי כשרות לפסח הבד"ץ דורש שכל רכיבי המוצר יעשו תחת פיקוחו. כשרויות אחרות שהזכרת אינם דורשים זאת גם לגבי פסח. והאמת, שמלבד שזה עצמו סיבה לרצות להדר לצרוך רק מכשרות המהודרת לפסח, גם מעולם לא הבנתי כיצד מערכות אלו מצליחות לחלוש על מיגוון עצום כזה של מוצרים לגבי כשרות לפסח שהיא מורכבת מאוד. ולכן אני בכל השנה אבל בפרט בפסח רוכש בל"נ רק מכשרויות מהודרות.