זכויות יוצרים בדבר שאבד לי

שאלה:

היה לי לפני הרבה מאוד שנים דיסק שהיה בו משחק מחשב שקנינו,
עבר הרבה מאוד זמן מאז ונאבד הדיסק ויש לי אופציה להוריד את המשחק הזה למחשב דרך האינטרנט בחינם.

האם אני יכול לעשות זאת כיוון שכבר קניתי את המשחק בעבר
או כיוון שאיבדתי אותו אני חייב לקנות עוד פעם כדי לא לעבור על זכויות יוצרים?

תשובה:

שלום וברכה,

אם רכשת את המשחק מותר לך להוריד אותו למחשב, כיון ששילמת על התוכנה מותר לך להעתיק אותך לעצמך. ולא משנה אם אבד הדיסק או לא מותר לך להוריד את המשחק.

בהצלחה.

מקורות:

לפי הלכה אם שילמת על התוכנה אין איסור הפרת זכויות אם מעתיקים לצורך אישי. גם לפי החוק אם רכש תוכנה מותר לו להעתיק אותה לכל המחשבים שיש לו בביתו.