תפילה בדיעבד לפני העמוד או לוותר על העמוד?

שאלה:

שלום.
אשכנזי בשנת אבל שצריך לגשת לעמוד ויש לפניו את המקרים הבאים מה מהודר יותר לפי ההלכה.
1. להיות חזן במנחה קצרה או להתפלל במניין מנחה רגיל ורק להגיד קדיש?
2. להיות חזן במניין ערבית במוצש שמתחילים עשר דקות לפני צאת שבת, או להתפלל במניין שמתחילים בזמן ורק להגיד קדיש?
3. לבקש מעשרה אנשים שייצאו איתו מחוץ לבית הכנסת כדי לעשות מניין נוסף למנחה או ערבית ולהיות בו חזן או להתפלל בבית הכנסת עצמו ולהגיד רק קדיש?

יישר כח.

תשובה:

שלום וברכה

אומר לך את דעתי, שהיא בכל שלושת התשובות נובעת מהתפיסה שאומרת שהעילוי נשמה הכי גדול הוא להתפלל לכתחילה ולא בדיעבד.

1. להתפלל במנין רגיל ולוותר על העמוד ורק לומר קדיש.

2. אפשר לגשת חזן במנין המוקדם הזה.

3. אין לחלק את המנין משתי סיבות – יש מעלה גדולה לתפילה בבית הכנסת, יש מעלה של ברוב עם הדרת מלך.

תנסה למצוא מנינים של לכתחילה בהם תוכל לגשת לפני העמוד.

שבוע מבורך.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בוודאי שעדיף תפילה לכתחילה, כל השאלה על בדיעבד אם אלו האופציות.
    אחדד את השאלה לגבי מוצאי שבת, מדובר על תפילה מוקדמת ברחוב שמתקיימת כעשר דקות לפני צאת השבת, האם תפילה זו לפני העמוד עדיפה או עדיף תפילה בבית הכנסת בזמן צאת השבת ורק לומר קדיש?