שמירת נגיעה ממשפחה שאינם יהודים

שאלה:

שלום וברכה,
רציתי לשאול במצב שיש לאדם סבתא גויה (אמא שלו עשתה גיור)
ולא התראו הרבה מאוד שנים (הסבתא בחו"ל וכו'), והיא אמורה להגיע לארץ בזמן הקרוב לביקור (כנראה האחרון כי היא בגיל מאוד מבוגר)
מה אפשר לעשות בנוגע לשמירת נגיעה? אם היא תשמע שאסור לנכדים לגעת בה היא ממש לא תבין את זה ואני לא יודע מה יהיה התוצאות הקשות של זה… (מדובר במנטליות שחיבוקים הם בגדר חובה קדושה)

מה אפשר לעשות במצב הזה? (גם אם יגידו שיש לכולם איזה מחלה מדבקת זה לא יעזור כי לסבתא ממש לא אכפת והיא לא מקבלת את זה…)
בתודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע פתרון לזה. אני משוכנע שהיא יודעת בלאו הכי שליהודים יש הרבה מאוד מנהגים מוזרים, אז גם זה קיים… גם אם יהיה בעיניה תמוה, אם היא תראה שאתם לבביים וחמים, וכל בנות המשפחה מתחבקות איתה בחום ובאהבה היא תאלץ להבין את זה.

בהצלחה