סעודה אצל הורים חילוניים

שאלה:

בס"ד

שלום כבוד הרבנים!

ההורים שלי חילוניים/שומרי מסורת. רוב הסיכויים שהכלים בבית לעולם לא עברו טבילה. אומנם ההורים שומרים על בישול בשר וחלב בנפרד; הכיורים בבית אינם כשרים (מכילים גם כלי בשר וחלב).

ההורים רוצים שאבוא לסעוד איתם בשבתות וחגים ובמהלך השבוע לפעמים.
זה מכניס אותם לצער כשאני אומר להם שאני מעדיף מאוד שלא לאכול מהכלים ומהמאכלים שהם מכינים.

מה אפשר לעשות?

אשמח לעזרתכם בעניין.

תשובה:

שלום וברכה

קראתי את שאלת הכואבת בתשומת לב, האמת שזה מאוד מורכב, כי אני לא יודע מה הם קונים, האם המוצרים כשרים, האם הם באמת יודעים איך להפריד נכון בין הכלים, ומה עם דבר חריף וכו'. ולכן חסר לי קצת פרטים בשביל לסייע. אולי תפרט יותר מה הולך שם במטבח… עם הכלים אפשר להסתדר מצד הטבילה, אפשר לאכול בחד פעמי, מה שהסיר אינו טבול לא אוסר את האוכל.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד

    הם שומרים בדרך כלל על בישול בשר בכלים בשריים שהם הקצו; ובישול מאכלים חלביים בכלים חלביים שהם הקצו.
    הסכו"מים משמשים גם לבשר וגם לחלב.
    צלחות לעיתים משמשים גם לבשר וגם לחלב.
    כוסות משמשות גם לארוחות בשריות וגם לחלביות.
    רוב המוצרים שהם קונים הם כשרים בכשרויות כאלה ואחרות; אני תמיד בודק גם.

    בנוסף, האם אפשר להתארח אצלהם בפסח כאשר ייתכן והם לא הסירו את כל החמץ מהבית? האם אפשר לאכול אצלם? רק מצות?

  2. לדבריך הסכו"ם הוא טרף לגמרי והוא נכנס בסירים… וזו בעיה. אני גם לא בטוח על המוצרים, ובפסח הכל עוד יותר מורכב. לא בגלל מה שהשאירו אלא בגלל עצם ההקפדה במטבח. תבוא אליהם עם אוכל שלך.