חלומות על כביסה

שאלה:

שלום כבוד הרב. לפני חודש חלמתי חלום שבו אני תולה כביסה. וקראתי לפי פירוש, חלום על מישהי שתולה כביסה הפירוש הוא "תמצא לה חתן"

האם הפירוש הזה באמת נכון אם מישהי חולמת שהיא תולה כביסה??

ואם זה נכון מה יותר הכוונה של הפירוש הזה. תמצא לה בן זוג או שתמצא בן זוג שיהיה איתה עד החתונה?? אני שואלת כי בארץ לא כל הזוגות הזוגיות נמשכת עד החתונה אצל חילונים ומסורתיים

תשובה:

פתרון חלומות באופן זה הוא חסר בסיס ואין צורך להתייחס. אם כבר אז הייתי מפרש את החלום באופן הבא: ביהדות בכל מקום הנושא של נקיון הבגדים תמיד מסמל חזרה בתשובה, כלשון הפסוק "אם יהיו חטאיכם כשנים כשלג ילבינו", וכיוצא בזה עוד פסוקים לאין מספר. לכן חלום על תליית כביסה הוא תמיד מסמל רעיון של התחזקות וקירבה נוספת לבורא עולם. אשרייך שבורא עולם שולח לך סימנים טובים לחיזוק במצוות.

בהצלחה רבה