וידוי על חטאים בניסן

שאלה:

שלום לכבוד הרב,
1. אדם שחטא במהלך חודש ניסן האם מותר לו להתוודות בחודש ניסן?
ואם הוא עשה וידוי פחות מאוד חסר כוונה לפני והתכוון לשוב לחטא האם גם לו מותר להגיד וידוי בחודש ניסן והאם מותר להגיד וידוי אם זה לא בלי שם שמיים ומה לגבי הוידוי שהביא הרמב"ם בהלכות שבת?

תשובה:

אדם שחטא ומתוודה זה בסדר גם בחודש ניסן, מה שאמרו שלא מתודים זה בנוסח התפילה ובקריאת שמע שעל המיטה.

אבל לך אין חטאים, רק מצוות ומעשים טובים, עבוד את ה' בשמחה כי רצה ה' את מעשיך.