דינים כלליים לפסח

שאלה:

שלום לרב
שאלות לגבי חג הפסח
האם מותר אחרי ששרפנו את החמץ….
1. לראות חמץ-כי עדיין מעבירים ומסדרים את הבית
2. להשתמש בסוכר שאולי מכיל חמץ
3. לשתות בכוס של חמץ כפית וכו'
4. לשטוף כלים של חמץ
5. בחול המועד פסח …אם למישהו יש שדה חיטה או שעורה בבית מותר לו לבקר או להשקות את השדה בפסח
6. במכת חושך מתו יהודים-אלו שלא האמינו בהשם ולא רצו לצאת…אז למה אלה שהחזיקו את פסל מיכה כן יצאו ממצריים?
7. למה במכות נענשו גם החיות של המצרים?… מה הם אשמים?
8. שריפת חמץ….האם מותר לשרוף יחד שאריות של סנדביץ חלבי עם סנדביץ בשרי?
9. אם מצאנו חמץ ביום טוב. או בחול המועד…בין אם זה חמץ שרצינו למכור או לשרוף מה עושים???
תודה וחג שמח וכשר

תשובה:

שלום וברכה

1. מזמן איסור חמץ אין להחזיק חמץ וכולו צריך להיות בארונות, זמן השריפה אינו רלוונטי אלא זמן אכילתו וזמן חובת ביעורו.

2. בפסח אין שום עיסוק בחמץ, ואם יש חשש חימוץ בשדה, מדובר בחיטים שכבר בשלות ועשויות להחמיץ אין להשקות.

3. אכן בענין פסל מיכה יש כביכול ביקורת על משה רבינו שהציל והתפלל על מיכה ובזכותו ניצל והענין גרם לכל העגמת נפש הגדולה זהו.

4. החיות לא אשמות, זה עונש למצרי שבהמותיו שהם רכושו – מתו.

5. אין לשרוף בשר וחלב יחד. באופן כללי לא צריך להשאיר הרבה לשריפה, זורקים לפח בימים שלפני כן ומשאירים

6. אם כללת אותו במכירה תשים אותו בארון המכירה וזה בסדר כי בשטר מוסיפים "בכל מקום שהוא" אם רצית לזרוק או לזרוף, עשה זאת בחול המועד.