סרטי וידאו – כן או לא?

שאלה:

שלום!

לאחרונה אני רואה הרבה שמעוררים על האיסור הנשכח של וידאו שנאסר ע"י גדולי ישראל זצ"ל.

אני צעיר יחסית ולא זוכר בדוייק מה אסרו ומה לא.

אני רוצה לדעת מעיקר הדין וההשקפה (לא חומרות ומהיות טוב) האם אכן יש איסור?
האם רק סרטים של בילוי? האם מותר כשרוצים ללמוד איך להשתמש עם מכשיר קנוי?

תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

בראשית עידן ההסרטות הפרטיות לפני כעשרים וחמש שנה אסרו גדולי תורה הסרטת אירועים בוידיאו מחשש שזה יכניס לבתים סרטים ומחשבים וכו', אינני בטוח שהיום בעידן המצלמות הדיגיטליות וכו' זה עדיין רלוונטי, ובכל האירועים גם של גדולי ישראל היום מסריטים את האירוע, כך שאם לזה כוונתך כבר נהגו להקל.

לגבי סרטי ילדים מכל סוג, אני מציע להמנע גם מסרטים מבוקרים, בסופו של דבר זה מכניס הביתה אוירה של סרטים והתמכרות לויזואלי, וכשהם קצת יגדלו כבר לא יהיה לך שליטה מספקת על מה רואים ומתי, וזה נזק גדול מאוד גם רוחנית גם נפשית וגם לימודית. האוירה בבית שמחשב נועד לצרכי החיים ולא לבילוי מכל סוג.

שבוע מבורך.