רחיצת כלים במים חמים בימי הפסח

שאלה:

האם זה מדויק שכל כיור מטבח שהוכשר רק חלקית לפסח,
דהיינו שעבר ניקוי עם סבון,
ואז לא השתמשו בכיור ב-חם במשך 24 שעות.
ואז עירו מים רותחים מבעבעים מכלי ראשון על הכיור.
אבל לא עברו עם אבן מלובנת בכיור
[או שכן עברו עם אבן מלובנת אבל חוששים שלא עברו מספיק תקין.],
כאשר מניח בתוכו כיור פלסטיק לכל ימי חג הפסח,
צריך להזהר שלא להכניס לתוך הכיור פלסטיק הזה,
חפצים ו/או נוזלים בחום של 40 מעלות ומעלה,
ולכל היותר 45 מעלות ומעלה, משום שזאת הגדרת חום שהיד סולדת?
או שכאן צריך להזהר מ-חם, גם כאשר היד לא סולדת?
ואם כן, אז שאלה האם "חם" זה רק מ-24 מעלות ומעלה? ואם לא מה כן?
תודה.

תשובה:

שלום וברכה

נכון שכך היא ההנהגה הנכונה והמקובלת בהרבה בתי ישראל, אבל חובה לזכור שזה לא איסור מן הדין אלא אחת מחומרות הפסח הנפוצות, וזאת מחשש רחוק יחסית שמים יעלו מהכיור כשהם עדיין יד סולדת, ויבליעו חמץ שאמנם פגום – בכלים, אף שזה רק ספק וזה כנראה נחשב כבר כלי שלישי, וזה נ"ט בר נ"ט בכלים ועוד צירופים, אבל לענין פסח נפוצות חומרות שבהלכה הפשוטה אינן מחוייבו.

שבת שלום.