לבקש דבר אחד או יותר מה' יתברך

שאלה:

לאדם שיש חסרונות רבים האם יבקש דבר אחד עד שישיג וכך הלאה או יבקש כמה דברים?

תשובה:

אפשר לבקש הכל מבורא עולם, כמו שמבקשים מאבא…

העיקר להאמין שהכל מאיתו יתברך, לבטוח בישועתו ולהרבות בתפילה.

שבת שלום ושיתקבלו התפילות.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. איך א”כ מסבירים את הגמרא שאומרת שלא מבקשים על יותר מדבר אחד אלא שניתן לבקש על דבר אחד שכולל בתוכו מספר דברים

  2. קראתי בשם הרב חיים קנייבסקי זכרונו לברכה שם מדובר שלא גוזרים תענית על הציבור אלא על צרה אחת. אני מקוה שאמרתי נכון נא לתקן אם טעיתי.

  3. תענית ח ע”ב מבואר שבימי ר’ שמואל בר נחמני היה כפנא ומותנא ולא ידעו חכמים על איזה מהם להתפלל. ומצאו עצה להתפלל על כפנא וממילא המותנא יעצר כי הקב”ה נותן מזונא לחיי.