לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הגשת הגביע של קידוש למקדש

שאלה:

שלום וברכה
ראיתי מנהג אצל החסידים שמכבדים אדם אחר להרים את הכוס.
מה העניין בזה?
ואם הוא עם אשתו ומשפחתו, יש ילדים קטנים מאוד, האם האישה מעבירה או שהוא מרים לבד?

תשובה:

שלום וברכה

על פי פשט, הענין לקבל את הכוס מאדם אחר, הוא רק בכוס של ברכה שלא כל אחד מחוייב בו, כמו כוס של ברכת המזון שניתן רק למזמן, אז הכבוד הוא שמושיטים לו ובעצם מכבדים אותו בכך לברך. כך הובא בס' לקט יושר מהתרומת הדשן עמוד פו. אמנם על פי קבלה, יש ענין שגם בכוס של קידוש המברך יקבל אותו בשתי ידיו מאדם אחר שאחזו בשתי ידיו, כך מובא בכף החיים בסימן רעא בשם האר"י בשער הכוונות ובפרי עץ חיים.

אמנם כל אלו מנהגים על פי קבלה למי שבקי ורגיל בדרכי הקבלה, רוב העולם אינם מקפידים בכך.