ניקיון לפסח חובה ומנהג

שאלה:

בס"ד
שלום רב
אני אדם הלוקה בנפשו. ההכנות לפסח והנקיון מאוד מלחיצים אותי ומכניסים אותי לחרדה ולחץ. במה אני מחוייבת מבחינה הלכתית מבחינת הניקיון?
האם דיי בניקיון המטבח והמקרר בלבד ?
האם ניתן לוותר על כיבוס הוילונות, שטיפת החלונות וכו'?
כלומר האם דיי לנקות רק במקומות בהם ודאי יכול להימצא חמץ?
ומה בנוגע לפירורי החמץ בספרים, ניתן למכור ולא לבדוק ?
כוס קידוש ופמוטים שעמדו על שולחן השבת כל השנה והיה בו כמובן חמץ, אפשר לשים במחסן ולמכור לגוי? אפשר לאחסן גם בבית בחדר שלי ולמכור לגוי?
אשמח לקבל תשובה על כל השאלות.
תודה מראש. חודש מבורך

תשובה:

שלום וברכה

לא די לנקות את המטבח כי בסלון אוכלים חמץ והוא עלול להמצא שם, אבל נקיון חלונות וכיבוס וילונות זה לא קשור לחמץ ואין צורך בזה. יש לבדוק רק במקום שעלול להמצא חמץ ממשי.

ספרים לא צריך למכור, רק לא להניח על שולחן החג.

את כלי החמץ אפשר להצניע באיזה ארון, ולא חייבים למכור.

בהצלחה