חדר מטבח לחג הפסח בלבד. עשר שמור לבעליו לרעתו?

שאלה:

האם לפי ההלכה היהודית אורתודוקסית,
קיים אידיאל מיטבי, לפיו לכל יהודי שהינו עשיר מספיק,
תהא דירה מספר 1 שהיא דירתו הרגילה, עם ריהוט ושאר רכוש רגיל,
וגם דירה מספר 2 שהינה לימות הפסח בלבד, עם ריהוט ושאר רכוש שהינו לימות הפסח בלבד,
כדי שתהא לו וודאות מרבית שהכל בלי חמץ לפסח?
או שזה רחוק מלהיות תקין הלכתית,
שליהודי תהא קיימת דירה לימות הפסח בלבד,
משום שזה בוודאי בגדר "עושר שמור לבעליו לרעתו",
שהרי עדיין קיימים עניים בדורנו,
וגם קיימים עוד נושאים להשקיע בהם כסף, שחשוב יותר להדר דווקא בהם,
והמקסימום שמותר להדר בנושא הפסח, מבחינת "ייעודי-לפסח-בלבד",
זה שיהא בבית הרגיל, חדר 1 שהינו לפסח בלבד,
[עם מטבח כשל"פ, ארון/מזווה אחסון כלים ומזון כשל"פ, ושולחן אוכל לפסח],
שפותחים אותו לחלוטין רק בשביל הכנה לפסח ובחג הפסח עצמו,
ובשאר ימות השנה, החדר הזה הינו סגור לחלוטין, כולל כל תכולתו בתוכו?
או שגם זה בגדר חריגה מהנפוץ?
ולכן גם זה בגדר "עשר שמור לבעליו לרעתו"?
תודה.

תשובה:

אינני מתמצא בנושאים סגוליים, אבל באופן כללי פסח הוא חג שמח ואין צורך בלחץ מיותר, לא צריך חדרים מיוחדים ודירות מיוחדות, מנקים כמו שצריך ויותר מכך, עם מוזיקה יפה ברקע, כל בני הבית שמחים, אחרי זה עושים בדיקת וביטול חמץ וחוגגים בשמחה ובששון.