אכילת בשר לעם הארץ בשבת

שאלה:

בס"ד
שלום.לרב קראתי במספר ספרים שעם הארץ אסור באכילת בשר.. ורציתי לשאול האם יש מקור לכך שבשבת קודש מותר לעם הארץ לאכול… ואין לו היזק ? ידוע לכבודו עניין בכך?

תשובה:

שלום וברכה

אדם שמעוניין לכבד את השבת באכילת בשר אינו עם הארץ. עם הארץ בשפת חז"ל זה אדם שחשוד על המצוות, חשוד שלא לעשר וכו', ובעיקר לגבי הנושא שלנו, שאינו קובע כלל עיתים לתורה, אבל לא מדובר באדם שאינו בקי בש"ס ובפוסקים… לכן אדם כזה מותר באכילת בשר גם ביום חול…

מקורות:

פסחים מט ב: תניא, רבי אומר, עם הארץ אסור לאכול בשר שנאמר "זאת תורת הבהמה והעוף" כל העוסק בתורה – מותר לאכול בשר בהמה ועוף, וכל שאינו עוסק בתורה – אסור לאכול בשר בהמה ועוף.